Translate

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το σπιτάκι των τραγουδιών!

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν απο λίγες ημέρες και οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.Τα προνήπια όμως βρίσκονται για πρώτη φορα στον χωρο του νηπιαγωγείου και είναι τόσα πολλά αυτα που πρέπει να μάθουν.Μεσα σε όλα αυτά τα καινουργια πράγματα που εχουν να μάθουν που άλλοτε φαίνονται ενδιαφέροντα κι άλλοτε ακατόρθωτα, καλό θα είναι να υπάρχει και κάτι γνώριμο,ευχάριστο και διασκεδαστικό που θα τα βοηθήσει να αποβάλλουν το άγχος της προσαρμογής και επίσης θα τα διευκολύνει στην μετάβαση απο την μια δραστηριότητα στην επόμενη.Με αυτό το σκεπτικό κι επειδη φέτος στην τάξη μου είναι πολλά προνήπια,προέκυψε "Το σπιτάκι των τραγουδιών".
Το σπιτάκι αυτό, γέμισε με παράθυρα που απεικονίζουν γνωστα τραγουδια των παιδιών,τα οποία επέλεξαν τα ίδια  αλλα και κάποια που επέλεξα εγώ και πολύ συντομα θα μάθουμε καθώς θα περνάν οι μέρες και θα ασχολούμαστε με διάφορα θέματα.
Οι κάρτες με τα τραγούδια που περίσσεψαν, θα χρησιμοποιηθόυν σύντομα, καθώς ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα εμπλουτίζουμε το σπιτάκι με νεα τραγούδια και θα αφαιρούμε αυτά που δεν επιλέγουμε πλέον συχνα.
Όταν λοιπόν καθόμαστε στην παρεούλα, ειδικα μετα το διάλειμμα οπου τα παιδια χρειάζονται λιγο χρονο ωστε να ηρεμήσουν απο την έντονη σωματική δραστηριότητα,ένα παιδι κάθε φορά θα επιλέγει 1,2,3 ή οσα τραγούδια έχουμε προαποφασίσει με την ομάδα να τραγουδήσουμε και μετα θα περνάμε στις οργανωμένες δραστηριότητες της ημέρας.Το τραγούδι που επιλέγετε κάθε φορα βγαίνει απο το σπιτάκι και το τοποθετούμε στο συννεφάκι με τον ήλιο για να το ακούσει όλη η πλάση απο εκει ψηλά.
Το τραγουδι επιλογής ,εφόσον τραγουδηθει,μπορει να επιστρέψει στο σπιτάκι ή να το φυλάξουμε σε ένα κουτάκι ωστε να βλέπουμε στο τέλος της εβδομάδας ποια διαλέγουν τα παιδια περισσότερο και ποια οχι.



Καλή και μελωδική σχολική χρονιά!



8 σχόλια:

  1. Μπράβο Αντωνία, πολύ καλή ιδέα! -Δανάη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!!! Καλή σχολική χρονιά εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ μου αρεσει...νομιζω οτι θα το υιοθετήσω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που μπορώ να σας στείλω μήνυμα και φωτογραφίες σχετικά με αυτό το θέμα;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, αν και με τεράστια χρονική καθυστέρηση, όμως απείχα απο το blog για μεγάλο διάστημα. Αν ακόμα θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε στο mail μου anagnostaki78@gmail.com. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή